TEATRE EN LA CATEQUESI - Revista Cresol

Vaya al Contenido
TEATRE EN LA CATEQUESI
Mercedes Palacios

*Recorde el primer dia que el meu fill va arribar de la catequesi i em va dir: “En la catequesi fem teatre!”. Em va encantar la idea i el molt bé que he vist que li ha fet al llarg del curs. I és que amb el teatre els xiquets poden aprendre tant o més que amb el llibre de la catequesi.
Són molts els experts que afirmen que l’aprenentatge d’esta disciplina aporta importants competències als xiquets. De fet, Hamburg és el primer estat d’Alemanya que ha establit amb èxit l’aprenentatge del teatre com a assignatura obligatòria a l’escola.

S’aconsegueixen molts valors escenificant l’evangeli. El teatre s’ha de considerar com un vertader instrument per a l’evangelització dels xiquets i adolescents i no simplement un espai d’entreteniment lúdic.

Experts pedagogs, com Verónica García, asseguren que les eines del joc dramàtic es consideren instruments al servei de l’aprenentatge. No va ser per casualitat que el poble grec va descobrir la Democràcia al mateix temps que inventava el teatre. El teatre és l’art de la paraula i del diàleg, elements claus de la convivència, tan necessària en el sistema educatiu actual.          
Copyright © 2018 Revista Cresol - Desarrollado por WEBDSEO
Regreso al contenido