Parròquies al Carrer - Revista Cresol

Vaya al Contenido
PARRÒQUIES AL CARRER

Mercedes Sánchez Carbonell (València)
Em va resultar interessant la notícia sobre algunes de les parròquies de Las Palmas de Gran Canaria; em referisc concretament a les parròquies de Las Torres i Siete Palmas. Han tingut —acompanyades pels focolars— una trobada nadalenca missionera al centre comercial Las Ramblas, amb diversos tallers per a xiquets i adults.

Hi ha altres experiències similars, que s’estan donant en diferents llocs, que ens conviden a presentar la realitat del Déu sagrament al carrer:

- Hi ha llocs que van començar traient el Santíssim al carrer, sense anunciar-ho prèviament a ningú.
- Un dissabte al mes, un grup parroquial organitza un café teològic a la terrassa d’un bar pròxim a la parròquia.
- Un dissabte al mes, un grup parroquial resa l’àngelus en una plaça pròxima amb altaveus i cants. Al maig ixen a resar el rosari al carrer; al novembre ho fan pels difunts; en època d’eleccions, pels governants…

- Un altre grup parroquial, la vespra de Corpus, col·loca una carpa a la plaça i exposa el Santíssim tot el dia, amb una cistella perquè la gent puga deixar les seues intencions i peticions. Per Nadal van col·locar un naiximent en la carpa, amb la mateixa dinàmica. El Dimecres de Cendra trauen al carrer el Crist. I un divendres al trimestre ixen de dos en dos pel barri per a convidar la gent a resar en una capella especialment preparada i decorada dins de la parròquia.

- Hi ha parròquies que organitzen de manera habitual una nit d’evangelització per l’entorn.
- Hi ha parròquies que estan portant l’oració del temple a les cases.

La valoració que personalment faig d’estes noves expressions públiques de la fe és que necessiten temps. No deixem de cultivar la presència pública i social de la fe en una societat pluralista, i adoptem la doctrina social de l’Església en la seua integritat, amb la importància de l’acció caritativa de l’Església. «La fe és creure en un Déu persona, no en un “déu esprai”...» (Francesc).
Copyright © 2018 Revista Cresol - Creado por SocialOpen
Regreso al contenido