Necessitat de dialogar, per la Redacció - Revista Cresol

Vaya al Contenido

Necessitat de dialogar, per la Redacció

Sumari > DIES: Església diocesana
NECESSITAT DE DIALOGAR AMB ELS ACTUALS DIRIGENTS DIOCESANS  

Amb els membres del Consell de CRESOL hem compartit l'entrevista abans de la seua publicació. Estes són algunes de les idees que s'han repetit en fer discerniment sobre el seu bé pastoral:

1. L'entrevista no té desaprofitament i ajuda a conéixer-nos més i millor. Esta és una missió important de la revista. És una bona entrevista, que serà molt comentada, i potser criticada, tant per "uns" com per "uns altres"; uns per les preguntes i uns altres per les respostes. Les preguntes són valentes, educades i respectuoses, concretant problemes eclesials en la diòcesi de València, que es deriven de la doctrina impulsada pel papa Francesc en l'actual conjuntura. La revista queda molt bé com a publicació d'altura; compromesa i clara en els seus posicionaments.

2. És de justícia reconéixer que l'Arquebisbe ha respost a tot. Una altra cosa és que haja respost com a l'entrevistador li haguera agradat, o que en alguna resposta "isca per la tangent", amb prejudicis i a la defensiva; no dialoga. Després de 20 anys oferint esta plataforma a l'arquebisbat i a tots els cristians compromesos, ell seguix negant-li la condició diocesana a esta publicació de la Unió Apostòlica de València (això no ho qüestiona). Però hem de seguir... ¿Què hem de fer, si no? En qualsevol cas, el cardenal ha sigut valent per haver contestat totes les preguntes. M'ha sorprés i agradat que les respostes siguen breus, cosa que contrasta amb allò que acostuma a fer en els seus escrits.

3. L'entrevistador haurà d'encaixar i no fer cas d'algunes respostes "ad hominem" de l'entrevistat. Necessitem eixe estil directe i provocatiu per a aprofundir en determinats temes. L'entrevista pot marcar una fita per a millorar la comunicació entre el nostre Bisbe i el presbiteri. Enhorabona. Amb tot sembla una entrevista excessivament centrada en les situacions i preocupacions del "clero"; també cau ací en el clericalisme. Si volem evangelitzar, ens queda molt per fer i per dialogar amb els actuals dirigents diocesans. Però CRESOL ha de tindre precaució contra tota classe d'autoreferencialitat endogàmica, per a continuar il·luminant lluny, més lluny si cal. Redacció
Copyright © 2018 Revista Cresol - Creado por SocialOpen
Regreso al contenido