MISSA DOMINICAL - Revista Cresol

Vaya al Contenido
MISSA DOMINICAL

El papa Francesc en un cicle de catequesi sobre la Santa Missa, deia el següent:
«És fonamental per a nosaltres cristians comprendre bé el valor i el significat de la Santa Missa, per a viure sempre més plenament la nostra relació amb Déu. No podem oblidar el gran nombre de cristians que, en el món sencer, en dos mil anys d’història, han resistit fins a la mort per defensar l’Eucaristia; i quants, també hui, arrisquen la vida per participar en la Missa dominical. L’any 304, durant la persecució de Dioclecià, un grup de cristians, del Nord d’Àfrica, van ser sorpresos mentre celebraven la Missa en una casa i van ser arrestats. El procònsol romà, en l’interrogatori, els preguntà perquè ho havien fet, encara que sabien que estava absolutament prohibit. I ells respongueren: «Sense el diumenge no podem viure», que volia dir: si no podem celebrar l’Eucaristia, no podem viure, la nostra vida cristiana moriria.
De fet, Jesús diu als seus deixebles: “Vos assegure que si no mengeu la carn del Fill de l’home i no beveu la seua sang, no tindreu Vida en vosaltres. El que menja la meua carn i beu la meua sang té Vida eterna, i jo el ressuscitaré en l’últim dia” (Jo 6,53-54).
Estos cristians del Nord d’Àfrica van ser assassinats per celebrar l’Eucaristia. Han deixat el testimoniatge que es pot renunciar a la vida terrestre per l’Eucaristia, perquè ella ens dona la vida eterna, fent-nos partícips de la victòria de Crist sobre la mort. Un testimoniatge que ens interpel·la a tots i demana una resposta sobre què significa per a cadascú de nosaltres participar en el Sacrifici de la Missa i acostar-nos al Banquet del Senyor. ¿Estem buscant eixa font d’on «brolla aigua viva» per a la vida eterna? ¿Què fa de la nostra vida un sacrifici espiritual de lloança i d’acció de gràcies i fa de nosaltres un sol cos amb Crist? Este és el sentit més profund de la Santa Eucaristia, que significa «acció de gràcies»: Eucaristia significa acció de gràcies. Acció de gràcies a Déu Pare, Fill i Esperit Sant que ens embolcalla i ens transforma en la seua comunió d’amor.
En les pròximes catequesis voldria donar resposta a algunes preguntes importants sobre l’Eucaristia i la Missa, per a redescobrir, o descobrir, com a través d’este misteri de la fe resplandeix l’amor de Déu....»
Copyright © 2018 Revista Cresol - Desarrollado por WEBDSEO
Regreso al contenido