LA PARAULA CREA - Revista Cresol

Vaya al Contenido
LA PARAULA CREA
Per N.P.

La Paraula de Déu i la paraula de l’home, tenen el poder de crear i també de destruir. Si el deixem fer, Déu ens crea en comunitat, amb la seua Paraula. Compartisc una rondalla que conté diverses lliçons: la llengua té poder de vida i mort; una paraula pot ajudar a alçar-te o destruir-te... Anem amb compte amb el que diem. Però sobretot amb el que escoltem.
«La rondalla de la granota sorda».
Un grup de granotes viatjava pel bosc i, de sobte, dos d’elles van caure en un clot profund. Totes les altres granotes es van reunir al voltant del clot.
Quan van vore la profunditat del clot, els van dir a les dos granotes en el fons que per a efectes pràctics, s’havien de donar per mortes.
Les dos granotes no van fer cas als comentaris de les seues amigues i van continuar tractant de saltar fora del clot amb totes les seues forces. Les altres continuaven insistint que els seus esforços serien inútils.
Finalment, una de les granotes va parar esment a això que les altres deien i es va rendir. Ella es va desplomar i va morir. L’altra granota va continuar saltant tan forta com li era possible.
Una vegada més, la multitud de granotes li cridava i li feien senyals perquè deixara de patir i que simplement es disposara a morir, ja que no tenia cas continuar lluitant. Però la granota va saltar cada vegada amb més forces fins que finalment va aconseguir eixir del clot.
Quan va eixir, les altres granotes li van dir: «Ens alegra que hages aconseguit eixir, apesar dels nostres crits».
La granota els va explicar que era sorda, i que va pensar que les altres l’estaven animant-la a esforçar-se més i eixir del clot.

Copyright © 2018 Revista Cresol - Desarrollado por WEBDSEO
Regreso al contenido