DEVOCIÓ PUPULAR - Revista Cresol

Vaya al Contenido
DEVOCIÓ PUPULAR Any Jubilar de la Mare de Déu del Miracle de Cocentaina

El 5 de maig es va obrir oficialment l’Any Sant Jubilar concedit per la Santa Seu a la vila de Cocentaina, amb motiu del V Centenari del Prodigi de les Llàgrimes de la Mare de Déu del Miracle, la seua patrona.

El 19 d’abril de 1520 la venerable icona de la Mare de Déu de la Concepció, que es trobava a la capella del palau dels comtes de Cocentaina, va escampar 27 llàgrimes de sang mentre mossén Onofre celebrava l’eucaristia. D’aquella meravella es va alçar acta notarial que es conserva a l’Arxiu Notarial d’Alcoi. Des de llavors és venerada amb el nom de Mare de Déu del Miracle. Aquelles llàgrimes mostraven, segons sol explicar-se, el dolor de Maria per l’auge del protestantisme, o bé eren el senyal profètic de la posterior guerra de les Germanies.

La comissió organitzadora de l’Any Jubilar ha programat peregrinacions, misses jubilars, exposicions i l’edició de diverses publicacions per a fomentar i divulgar la devoció a la patrona i del miracle ocorregut a Cocentaina. Del 19 de maig al 7 de juny es podrà visitar l’exposició «500 anys de Mare de Déu», on s’exposaran obres d’artistes locals d’inspiració religiosa. També està previst que la taula de la Mare de Déu visite tots els carrers de la vila, les parròquies, els convents i els col·legis durant els mesos de novembre i desembre.

Cada dissabte a les 11.30 h se celebrarà missa jubilar al monestir de les franciscanes clarisses, lloc on es venera la imatge de la patrona. En este sentit, es va crear una comissió per a organitzar peregrinacions i rebre els pelegrins de fora.

Tots els fidels i tot el poble de Cocentaina s’han bolcat en la preparació de l’Any Jubilar, especialment la Pia Unió, entitat fundada fa mig segle que organitza les festes patronals a Cocentaina. L’Ajuntament i les diferents associacions de la localitat, i també hostalers i comerciants, han donat suport a la iniciativa.
Copyright © 2018 Revista Cresol - Desarrollado por WEBDSEO
Regreso al contenido