Convents i parròquies Per Mercedes Marín - Revista Cresol

Vaya al Contenido
FUTUR PER A CONVENTS I PARRÒQUIES,
¿CONTENIDORS CULTURALS I GASTRONÒMICS?

Mercedes Marín
Allò que era el convent de Sant Josep i Santa Teresa, un espai d’espiritualitat en ple centre de València, és una altra cosa. Ara es diu Convent Carmen i es tracta d’un projecte cultural i gastronòmic amb finalitat lucrativa. El que he vist em produïx escàndol i indignació. L´Església som tots però res s’ha dit en l’àmbit oficial. No sabia res...!

Impulsat per dos empresaris, este espai ha sigut projectat com un contenidor cultural i gastronòmic, i amb vista a la creació d’un hotel. Font de diners per a mercaders i negociants dels temples.
Un espai sagrat convertit als gustos d’una època que és capaç de consumir-ho tot. Les meues vibracions culturals en visitar este edifici van ser de total falta de sintonia.

Es presenta com una cosa polivalent, transversal, flexible, amb cabuda per a tota mena d’oferta cultural, però sense respecte a la identitat històrica espiritual. Per a mi, estes coses són un desprestigi i una burla a l’Església. Personalment no puc combregar amb un tipus de cultura que busca digerir-ho tot per a després buidar-ho en les clavegueres.

Com a persona humana i cristiana no puc acollir este tipus d’iniciatives que estan aprofitant la descomposició pastoral per a fer d’alguns temples i convents contenidors culturals.
Hem de ser contundents en el rebuig a la venda de temples i convents per part de les congregacions; vendes consentides pel govern diocesà de l’Església. Cal alçar la veu i protestar.

Ací fallem tots en romandre de braços plegats, els de dins i els de fora. En un sistema democràtic a l’altura de la nostra època, cal fer respectar els drets dels objectes patrimonials i la cultura de les diferents tradicions religioses. No és digne ni és estètic usar el que van ser emblemàtics llocs de culte de la ciutat de València com a simples objectes descartables.

M´agradaria que es buscara un futur digne per als béns immobles de l’Església que no tinguen en el present l’ús per al qual van ser concebuts, més enllà del que puga significar la seua venda per a una destinació comercial-lucrativa.
Copyright © 2018 Revista Cresol - Creado por SocialOpen
Regreso al contenido