Com fer bon ús de la veu quan es parla en públic Per Rosario Cervera - Revista Cresol

Vaya al Contenido
Com fer bon ús de la veu quan es parla en públic
Rosario Cervera Gómez (València)

Sovint sent queixes sobre la dificultat d’entendre els missatges que transmet el senyor Arquebisbe-Cardenal en la litúrgia. Una de les principals eines quan es parla en públic és la veu. Així que, per si pot servir, amb tot respecte i afecte, em permet compartir alguns aspectes a tindre en compte quan es parla en públic amb un micròfon. A vore:

1. Quan es parla en públic cal que el volum de la teua veu siga una mica major que el volum normal que uses quan converses amb algú; d’esta manera pots assegurar que t’escolten clarament.

2. Usa inflexions, que són les diferents variacions de l’èmfasi que fem amb la veu mentre parlem. Variar el teu to de veu et permetrà emfatitzar els punts clau i cridar l’atenció del públic.

3. Varia la teua velocitat. Augmentar o disminuir el ritme i la velocitat mentre parles en públic afegirà dinamisme a la teua presentació, cosa que ajuda a mantindre l’interés.
I també fes ús de les pauses. Has de fer pauses quan canvies d’un punt a un altre, després de realitzar una pregunta a la sala, per a prendre aire —això és molt important, ja que, en cas contrari, et sufocaràs i no podràs projectar la teua veu adequadament—, i abans o després d’esmentar una dada o concepte important per a crear suspens o rellevància.

4. Parla amb claredat. Potser el factor més important sobre la teua veu és la claredat amb la qual pronuncies les paraules. Tots els punts anteriors no tindrien sentit si les teues paraules no són captades amb claredat.
Verdaderament és molt molest estar enfront d’un orador a qui no se li entén el que diu, ja siga perquè té una mala pronunciació, parla massa ràpid, o parla entre dents.
Si tens problemes amb este aspecte, hauràs de treballar amb la teua dicció i també amb la respiració.
Et recomane que realitzes alguns dels exercicis que et pot proposar un bon expert.
Copyright © 2018 Revista Cresol - Desarrollado por WEBDSEO
Regreso al contenido