CANTAR AMB EL COR - Revista Cresol

Vaya al Contenido
CANTAR AMB EL COR

Mercedes Palacios

Cantar en la catequesi és una de les experiències més meravelloses que poden viure els xiquets. Sembla com si els adults necessitàrem sempre arguments sobre la utilitat de les coses per a donar valor al que en si mateix és valuós, atés que estem immersos en un món tan ràpid i que va descartant el que des de sempre ha nodrit el ric món infantil (els jocs, els contes, les cançons …).

Les cançons infantils són una part important de la tradició cultural infantil per alguna cosa. Si totes les cultures tenen el seu propi folklore infantil és perquè respon a una necessitat universal, ara científicament estudiada en una investigació realitzada en la Universitat de *Munster (Alemanya) pels Drs. Thomas *Blank i Karl *Adamek. L’estudi es va realitzar en 500 jardins d’infància, amb la col·laboració del Departament de Salut Publica, constatant que un 88% dels xiquets que cantaven sovint estaven preparats per a l’escolarització normal, en contrast amb solo un 44% d’aquells en l’escola del qual es cantava menys.

Cantar beneficia a tots els xiquets, però d’una manera molt especial a aquells que viuen situacions de desavantatge social (violència familiar, escassos recursos, immigració *recien-et…). Cuidem este espai en les catequesis.          
Copyright © 2018 Revista Cresol - Desarrollado por WEBDSEO
Regreso al contenido