Art per a l´encontre i la solidaritat - Revista Cresol

Vaya al Contenido
ART PER A L’ENCONTRE I LA SOLIDARITAT

Presentem este nou número que ens convida a la innovació, a la creativitat i al cultiu de l’art. L’art de pensar una evangelització per a l’encontre i la solidaritat. Art humanista i no esteticista. Art per a comprendre la realitat de l´home en la societat actual.  

Els que preparem CRESOL no som ni més ni menys artistes que aquells que ens lligen. Ni més valents ni més entregats. No inventem res nou. Fem el que podem... Cert és que cuinem «este pa bimestral» amb molt d’amor, però necessitem el vi de cadascú.

A vegades ens preguntem: ¿per què continuem collint     menyspreus? “Mysterium iniquitatis”. Gens comparable al misteri de la persecució sagnant que estan vivint alguns cristians en carn pròpia. El papa Francesc, que també està patint rebuig i menyspreu, ens convida a pregar en març pels cristians perseguits i calumniats. ¡No hi ha cristianisme sense persecució!

Benvolgut lector, hi ha alguns testimoniatges que t’impactaran fortament. La carta que ens ha permés publicar Francesc Cobacho és molt potent. Breu, molt breu, però sincera i valenta. Humana, massa humana, amb un testimoniatge de perdó inaudit. Ahí està la inspiració de l´art vertader.
Ací estem en cada número, buscant la comunió, la penetració, l´encontre pastoral i la solidaritat. Però seguix l’entossudiment clericalista… Una amiga compartix amb nosaltres estes paraules: «Estàs trencat, molt trencat, i ho lamente. Però no es tracta d’això, sinó del que fas amb això. Perquè he vist els qui ho han tornat música, poesia, literatura; i deixa’m dir-te que les millors coses es fan amb l’ànima feta trossets. Així que ¡anem! No t’acomiades de la vida: pren el teu dolor i convertix-lo en art».
Tots els anys aprofitem el mes de les Falles per a plantejar com a tema del mes l’art i l’espiritualitat. Enguany amb la figura de sant Josep Artesà en la portada. De tot això va este número, i de molt més: l’art faller, els artistes fallers, la Ciutat de l´Artista Faller, la Mare de Déu Pelegrina... Motius per a moure’ns i per a comunicar. Donem la benvinguda al bisbe Luis Argüello, secretari de la Conferència Episcopal Espanyola, i a la rectora de la Universitat de València Mavi Mestre. Gràcies per estar ací. El pròxim número és el 150: esperem els vostres testimoniatges.

Cadascú escriu des del lloc on es troba; nosaltres també. I des d’ell prenem partit. Hui no servix ser passius, ni resignats, ni acomodats de visió plana. Hi ha declaracions de determinats dirigents que estan suscitant l’enfrontament i la confusió en qüestions de fe (Mühler).

En l’àmbit diocesà estem immersos en debats que no toquen el fons dels problemes (sc. escola i política). El document conjunt del papa Francesc i l’imam Ahmad Al-Tayyib insistix en la necessitat de la cultura del diàleg, de l’encontre i la solidaritat. «Pels seus fruits els coneixereu», ens diu Jesús.
A tots: ¡Feliç Setmana Santa i Pasqua de Resurrecció!

Copyright © 2018 Revista Cresol - Desarrollado por WEBDSEO
Regreso al contenido