A qui votar? Per Carmen Torregrosa - Revista Cresol

Vaya al Contenido
A qui votar?
Carmen Torregrosa Calvo (València)

Als nostres carrers viuen 40.000 persones sense llar. El desinterés social i la crisi econòmica han accentuat l’exclusió extrema. Almenys han eixit en els mitjans de comunicació estos dies d’«onada de fred». No han sigut els polítics els qui han estat pendents de les persones sense llar, sinó els grups de Càritas de les parròquies. Com seria possible hui revertir esta situació?

Soc catòlica i considere que un bona catòlic ha de comprometre’s en política. Però el meu problema en estos moments està en la meua família, quan ens preguntem: «A qui votar?» Vos convide a reflexionar sobre algunes de les meues preocupacions:
En lluita contra la pobresa m’incline per un socialisme real, inexistent en els partits actuals. A Espanya, segons Càritas, més de 30.000 persones viuen sense sostre i cada 5 dies mor una persona sense llar. Els «treballadors pobres» estan augmentant. Som un país amb una alta taxa de corrupció. M’afecta la crisi citrícola que Europa no vol comprendre.

Àfrica es dessagna i sembla que ningú fa res. 132 morts al Mediterrani des que el Govern bloqueja en port l’Open Arms. Publiquen el nom dels 35.597 migrants morts al Mediterrani. Els centres d’internament són presons. Els immigrants poden fer moltes més coses que netejar cases i cuidar gent.

Espanya encadena tres anys seguits com el país amb més infraccions ambientals de la Unió Europea.
En la defensa de la vida m’incline per activar un humanisme cristià, que no veig en cap partit. Vullc una Espanya lliure del negoci de l’avortament. No a l’avortament, no a la manipulació d’embrions humans, no a l’eutanàsia. Abolir tota legislació contrària a la vida. Promoure el protagonisme de les famílies perquè donen resposta associada als problemes que patixen. Donar suport a iniciatives que pretenguen l’assistència real des d’un punt de vista social i legal de mares i famílies amb problemes.
Per als nacionalismes, proposaria una Espanya més plural. La qüestió de les “dos Catalunyes”, cal pensar-la bé. No al nacionalisme. No al terrorisme. Sí a la solidaritat entre les regions d’Espanya i entre els pobles de la Terra, especialment amb els més empobrits. Sí a l’internacionalisme, amb una Espanya federal.

Continue dialogant en veu alta: «A qui votar?» Veig que es reclama el vot útil. Massa interessos partidistes, però molt poques conviccions humanistes i solidàries per a servir les necessitats concretes de la realitat quotidiana. Els electors ho tenim difícil i complicat.
Copyright © 2018 Revista Cresol - Desarrollado por WEBDSEO
Regreso al contenido