20 anys: gràcies a tots i a cada u - Revista Cresol

Vaya al Contenido

20 anys: gràcies a tots i a cada u

Sumari
Amb les paraules d´este editorial volem expresar la gratitud pels 20 anys de CRESOL. Gratitud a tots i a cada u. Als que estem, als que un dia varen estar, i també als que encara no han arribat... Gratitud és la paraula eucarística que millor resumix l'itinerari viscut en la revista.
 

Gratitud al Senyor Jesús. Gratitud a la Santíssima Mare de Déu. Gratitud a Déu Pare i a l'Esperit Sant. I gratitud a l'Església de Déu a València, presidida per cadascun dels bisbes que el Senyor ens ha enviat, en termes de proximitat: gratitud a don Agustín García-Gasco –que en pau descanse– per deixar-nos iniciar un camí; gratitud a don Carlos Osoro, per no posar obstacle al nostre creiximent; i gratitud al senyor Cardenal-Arquebisbe Antonio Cañizares per estar ací, encarnant-se amb nosaltres (i que conste que no és la primera vegada…).
 

Gràcies don Antonio, el volem amb amor i tendresa. Amb els nostres dubtes participem activament en el camí pastoral de la nostra Església diocesana. Ens queda molt de camí per recórrer. Hi ha qüestions complexes per a dialogar. Gràcies per estar ací, per deixar-nos discrepar, per la seua paciència (¿i la nostra?). Per fer-se pròxim, dedicant-nos el seu esforç i el seu temps.
 

Naturalment que estem en un procés, i no hem arribat a la meta. I és normal que tots no estem d'acord en tot... (no caldria publicar més!). Ens queda molt per aprendre, però estem disposats a exercir una llibertat viva i participativa en la nostra Església del segle XXI, sense pors ni temors. Estem obrint pas a la comunicació diocesana, amb limitacions..., amb respecte i educació. CRESOL és la veu dels que no tenen veu en els mitjans oficials diocesans. Sense pertorbar-nos les tensions pròpies que han d'acompanyar una publicació com esta.
 

Insistim: gràcies a tots i a cada u. Som el cresol i el cresolet de la Unió Apostòlica (¿hi ha cosa més gran en la nostra diòcesi?), i és el que volem seguir sent, de forma sanament eclesial, moderna, amena i responsable.
 

Este és el nostre missatge: Cal parlar quan cal parlar, sense mentir ni tergiversar a propòsit. Parlar clar, ens diu el papa Francesc. “Paraules en acció” (X. García Roca). Com a germans i germanes, i com a fills, al servici d'una autèntica cultura de la trobada.
 

Reflexionar de manera pràctica sobre els reptes de l'Evangeli, ara i ací. També amb autocrítica. Perdó pels nostres errors, limitacions i pecats. I, com diu Jesús, el que estiga lliure de pecat que ens tire la primera pedra.
 

Amb les paraules del papa Francesc concloem. Demanem a Déu que ens ajude "a practicar l'escolta i a inspirar harmonia. A trobar i transmetre la veritat i a reconéixer el mal que s'insinua en una comunicació que no crea comunió". Gràcies a tots pel vostre suport, col·laboració, comprensió i ajuda. De moment ací estem i ací seguim. Buscant relleus…
 
 
Moltes gràcies.
Copyright © 2018 Revista Cresol - Creado por SocialOpen
Regreso al contenido