LES NOSTRES SANTES - Revista Cresol

Vaya al Contenido

LES NOSTRES SANTES

Sumari > CRESOLET
Pensaments de Santa Genoveva Torres Morales
  
El dia 5 de gener fem memòria d’una gran santa valenciana: Genoveva Torres Morales, fundadora de l'Institut de les Germanes del Sagrat Cor de Jesús i dels Sants Àngels. Genoveva va nàixer a Almenara (Plana Baixa) en 1870. Des de menuda va tindre una vida molt dura, afectada de mala salut. A tretze anys li van amputar una cama, raó per la qual no la van admetre com a religiosa. Aleshores va fundar a València, en 1911, la congregació coneguda com «les Angèliques», amb l’objectiu de donar atenció a dones que vivien en soledat i acollir-les en residències. Va morir el 5 de gener de 1956. Va ser declarada santa el 4 de maig de 2003.
El matí del 4 d'octubre de 2006, el Sant Pare va beneir l'estàtua de santa Genoveva Torres, situada en un nínxol extern de l'absis de la basílica del Vaticà, a Via delle Fondamenta.
 
Dels seus escrits, vos oferim uns fragments per a  meditar:
  
Tot amor és dolç; però no tot amor és dolç fins a la fi, perquè el que no es fonamenta en Déu, deixa el gust amarg i insípid de la fel, que és la mel i dolçor de l’amor mundà. Només l’amor de Déu és sempre dolç. (10)
 
L'amor de correspondència a Déu i la fe, fan possi-ble el que per raó natural no ho és. Els avantatges d'acudir a Jesús en tota necessitat, els comprén qui practica este recurs. El que estima no es cansa, per dur que siga el treball. ¿Què és el que jo estime? ¿M'estime a mi mateixa, i juntament amb els meus gustos, comoditats i altres criatures? Viure d'estos amors és viure amb molèsties, perquè deixen buit el cor. (20)
  
Hi ha ànimes que, per la seua senzillesa, humilitat i sacrifici saben estimar a Déu, perquè a Ell només pensen agradar, sense cap pretensió ni espiritual material. Hem de preferir estar on més sentim a Déu, que sens dubte serà en les coses més humils i baixes. (158)

Cal témer la supèrbia. És funestíssima, esta passió. Comença amb la vanaglòria i acaba per ser un fumall de l'infern. ¿Com véncer-la? Amb el coneixe-ment de Déu i amb el coneixement propi. Per a això, cal estar atents a la nostra misèria i al nostre no-res. ¡Beneïda senzillesa i mai apresa veritat! Qui la posseïx, posseïx un gran tresor. (136)
  
(Font: Escalando con Genoveva Torres Morales, Zaragoza  1994).
Copyright © 2018 Revista Cresol - Creado por SocialOpen
Regreso al contenido