¿Families reals ?, per J. Torregrosa - Revista Cresol

Vaya al Contenido

¿Families reals ?, per J. Torregrosa

Sumari > ANÀLISIS: La família en la cultura actual
¿FAMÍLIES REALS?
 
Josefa Torregrosa Aguado
 
Interessa que estiguem atents a totes les coses relacionades amb la família i la seua presència en els mitjans de comunicació i el llenguatge periodístic en general. És notable l'assetjament a la família a través de la conquista del llenguatge en els mitjans. Una vegada mes, ho vaig poder constatar en un documental produït per Jordi Évole Produccions que emetia recentment Antena 3 amb la pretensió de retratar els nous models de família amb el títol "Famílies reals".
 
L'autor es preguntava ¿Què és una família? ¿Com ha canviat el model familiar a Espanya en els últims cinquanta anys? Estes preguntes van ser el punt de partida.

El documental va presentar la història de tres famílies: Família homoparental, gestació subrogada; Família reconstituïda; Família monoparental... La conclusió: tants models familiars com famílies. Una parella que es considera família encara que no té fills i no en vol tindre; una família nombrosa de huit membres; una família trans amb una filla adolescent; una família de dos germanes que han adoptat en el mateix moment a Etiòpia a dos xiquets; una família homoparental femenina amb la seua filla; i una 'triella' poliamorosa, formada per dues dones, un home i dues criatures, completaven el retrat d'estos nous models de família.
 
Són moltes i diverses les orientacions que aportem els cristians en parlar sobre l'amor en la família. El papa Francesc en la seua exhortació L'alegria de l'amor seguix la doctrina tradicional i presenta una sèrie de desafiaments davant dels quals es troba la família hui. El número 56 en fa referència a un: la ideologia de gènere.
 
Una cosa és comprendre la fragilitat humana o la complexitat de la vida, i una altra cosa és acceptar ideologies que pretenen partir en dos els aspectes inseparables de la realitat familiar. No caiguem en el pecat de pretendre substituir el Creador. Som creatures, no som omnipotents. La creació ens precedix i ha de ser rebuda com a do. Som cridats a custodiar la nostra humanitat familiar, i açò significa primer que res acceptar-la i respectar-la com ha sigut creada.
Copyright © 2018 Revista Cresol - Creado por SocialOpen
Regreso al contenido