SOLEMNITAT DE L´ASSUMPCIÓ DE LA MARE DE DÉU - Revista Cresol

Vaya al Contenido
 SOLEMNITAT DE L´ASSUMPCIÓ DE LA MARE DE DÉU  -  15 D´AGOST

Lectura del llibre de l’Apocalipsi 11, 19a; 12, 1.3-6a.10ab
El santuari de Déu que hi ha en el cel s’obrí, i dins del temple aparegué l’arca de l’aliança de Déu. Aleshores aparegué en el cel un gran senyal: una dona que tenia el sol per vestit i la lluna davall dels peus, i duia al cap una corona de dotze estreles. També aparegué en el cel un altre senyal: hi havia un gran drac roig, que tenia set caps i deu banyes. Als set caps duia set diademes, i la seua cua arrossegà la tercera part de les estreles i les llançà a la terra. El drac s’aturà davant de la dona que havia de donar a llum per a devorar-li el fill així que nasquera. La dona posà al món un fill, un xiquet que ha de governar tots els pobles amb una vara de ferro. El fill de la dona va ser endut cap a Déu i cap al seu tron, i ella va fugir al desert, on Déu li havia preparat un lloc. Llavors vaig sentir en el cel una veu forta que proclamava: «Ara és l’hora de la salvació, de la força i del regnat del nostre Déu, l’hora del poder del seu Messies.» Paraula de Déu.

SALM RESPONSORIAL 45 (44)
R. Teniu la reina a la dreta, vestida amb or d’Ofir.
- Entre les vostres dames hi ha filles de reis; teniu la reina a la dreta, vestida amb or d’Ofir. R.
- Escolta, filla, mira i estigues atenta, oblida el teu poble i la casa del teu pare. El rei està corprés de la teua bellesa. És el teu senyor: prosterna’t davant d’ell. R.
- Conduïdes entre cants de festa, s’acosten al palau del rei.

Lectura de l’Evangeli segons sant Lluc 1, 39-56
En aquell temps, Maria se n’anà de pressa a la Muntanya, a un poble de Judà, entrà a casa de Zacaries i saludà Elisabet. I va passar que, quan Elisabet sentí la salutació de Maria, la criatura saltà d’alegria dins del seu ventre, i Elisabet quedà plena de l’Esperit Sant. Llavors exclamà amb totes les seues forces: — «Ets beneïda entre totes les dones i és beneït el fruit de les teues entranyes. ¿Qui sóc jo perquè la mare del meu Senyor vinga a visitar-me? En haver sentit la teua salutació, la criatura ha saltat d’alegria dins del meu ventre. Feliç tu que has cregut: allò que el Senyor t’ha fet saber, es complirà» Maria digué: — «La meua ànima magnifica el Senyor, i el meu esperit s’alegra en Déu, el meu salvador, perquè ha mirat la humilitat de la seua serventa. Per això des d’ara totes les generacions em diran benaventurada, perquè el Totpoderós ha fet en mi coses grans. El seu nom és sant, i la seua misericòrdia arriba a tots els qui creuen en ell de generació en generació. Les obres del seu braç són potents: dispersa els hòmens de cor altiu, destrona els poderosos i exalça els humils; ompli de béns els pobres i deixa els rics sense res. Ha protegit Israel, el seu servent, i s’ha recordat de la misericòrdia que havia promés als nostres pares, a Abraham i a la seua descendència per sempre.» Maria es quedà tres mesos amb ella, i després se’n torna a sa casa. Paraula del Senyor.

Lectura de la primera carta de sant Pau als cristians de Corint 15, 20-26

Germans: Crist ha ressuscitat d’entre els morts, com a primer d’entre tots els qui han mort. Ja que la mort vingué per un home, també per un home vindrà la resurrecció dels morts: tots són d’Adam, i per això tots moren, però tots tornaran a la vida gràcies a Crist. Cada u en el moment que li correspon: primer, el Crist com a primícia; després, a l’hora que ell vindrà, els qui són de Crist; i, a la fi, quan ell destituirà tota classe de sobirania, d’autoritat o de poder, com a coronament de tot, posarà el Regne en mans de Déu, el Pare. Perquè ell ha de regnar «fins que Déu haurà sotmés tots els enemics davall dels seus peus». L’últim enemic destruït serà la Mort. Paraula de Déu.


Copyright © 2018 Revista Cresol - Desarrollado por WEBDSEO
Regreso al contenido